Logistiek Talent Programma

Focusgebied          Logistiek – Techniek - Vervoerkunde
Locatie                 Heel Nederland

Bijdragen aan een duurzame wereld is bij Arriva meer dan een mooie belofte. Als logistiek trainee werk jij actief mee om reizigers hoogwaardig en modern openbaar vervoer te bieden. Het is aan jou om complexe logistieke puzzels op te lossen en nieuwe vervoersconcepten te ontwikkelen. Natuurlijk verwachten we niet van jou dat je al op je eerste dag een logistiek expert bent! Je hebt wel een sterke drang om je zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen. Zo kun jij het verschil maken en het vakgebied verder brengen.

Dagelijks vervoert Arriva 500.000 reizigers naar hun bestemming. Hier gaat een complex logistiek proces achter schuil. Jij krijgt de kans om hier onderdeel van uit te maken en mee te denken hoe we ons materieel en onze mensen zo optimaal mogelijk kunnen inzetten om onze reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Je werkt in een multimodale omgeving: bussen & treinen binnen één bedrijf.

                                                “treinen en bussen van nu zijn complexe netwerken op wielen”

Begeleiding en Training

Naast je manager als eerste aanspreekpunt in de business, word je gekoppeld aan een personal coach, een buddy en een mentor. Jouw coach ondersteunt jou in je persoonlijke- en loopbaanontwikkeling en helpt je bij het opstellen van je persoonlijk ontwikkelplan (POP). Je buddy (ex-trainee) maakt je wegwijs in de organisatie. Een mentor is een collega met een senior functie die bij kan dragen aan jouw professionele ontwikkeling. Bovendien biedt Arriva georganiseerde trainingen met andere trainees, word je lid van de Graduate Club en Young Arriva!

Opzet

Het Traineeship is opgedeeld in drie blokken waar je inhoudelijk de diepte in kunt:

  • Opleiding en ontwikkeling. De eerste 2 maanden van jouw traineeship staan in het teken van opleiding en ontwikkeling. Je leert de ins en outs van de applicatie Hastus, zodat je daarna meteen kunt meedraaien als vervoerplanner.  
  • Ontwikkelen innovatieve vervoersconcepten. Je draagt bij aan het realiseren van een zero emissie exploitatie van het openbaar vervoer of komt tot een optimalisatie van complexe vervoersstromen. Denk daarbij ook aan de verdere uitrol van Mobility as a Service, de inrichting van grensoverschrijdend vervoer of - heel actueel - de inrichting van het OV in tijden van Corona én daarna!
  • Vervoerkundige verdieping. Je werkt aan het optimaliseren van logistieke planningen, zoals dienstregeling, personeel- en materieelinzet. Je werkt mee aan het strategische programma: reizigers terug in het OV.

Kortom, een diversiteit aan werkplekken binnen een innovatieve, (inter)nationale logistieke omgeving! Op deze manier krijg je een goed beeld van de organisatie en ervaar je in de praktijk welke functie het beste bij je past. Je zult bovendien merken dat Arriva een bedrijf is waar de lijnen kort zijn en er ruimte is voor ontwikkeling en vernieuwing. Doorloop je het Traineeship met succes, dan kun je een vaste aanstelling krijgen voor bijvoorbeeld de functie van vervoerplanner, vervoerontwikkelaar, spoorontwikkelaar of vervoerkundig manager.

Wat bieden wij?

·       Intensieve Begeleiding (Coaching, Mentoring, Buddyschap en Training)
·       Aanvullend persoonlijk opleidingsbudget á €3000,=
·       Marktconform salaris
·       8% vakantietoeslag
·       Reiskostenvergoeding
·       25 vakantiedagen per jaar
·       Bedrijfsfitness regeling
·       Collectieve ziektekostenverzekering
·       Arriva vrij vervoerpas

Naar wie zijn wij op zoek?

  • Voor het Logistieke Talent Programma zijn wij op zoek naar ambitieuze starters.
  • Je hebt een (bijna) afgeronde hbo of wo bachelor of master, bijvoorbeeld in Vervoerkunde, Mobiliteit, Transport Infrastructure Logistics (TIL) of Ruimtelijke ontwikkeling
  • Je wilt jezelf graag verder ontwikkelen;
  • Innoveren zit in je bloed, je bent zelfstartend en analytisch ingesteld;
  • Je bent flexibel qua houding en reisbereidheid;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

Interesse?

Klinkt bovenstaande goed? Wij ontvangen graag uiterlijk 9 april 2021 een motivatiebrief en CV via de "solliciteren" button hiernaast. Wanneer je vragen over ons traineeship hebt kan je contact zoeken met Heidi van Bussel (afdeling HRM, heidi.vanbussel@arriva.nl) via 06- 15 04 83 01 (Whatsapp)

De sollicitatieprocedure is als volgt:

·       Week 15:           Brief en CV selectie;
·       Week 16/17:      Sollicitatieronde 1 met Talent Management van Arriva;
·       Week 18:           Online assessment: capaciteiten- en persoonlijkheidsonderzoek;
·       Week 20/21:       Sollicitatieronde 2 met directie van Arriva

Kom je door de sollicitatieprocedure, dan start je vanaf 1 september 2021.

Let op: Ons hoofdkantoor is gevestigd is in Heerenveen, maar wij zijn niet alleen op zoek naar kandidaten uit het noorden. Arriva heeft vestigingen in heel Nederland!

"Bij Arriva streven we gelijke kansen na voor iedereen. Alle sollicitanten met de juiste kwalificaties nemen wij in overweging voor vacatures. Hierbij maken we geen onderscheid in ras, kleur, religie, geslacht, leeftijd, seksuele voorkeur, genderidentiteit, land van oorsprong en/of handicap. Door gelijke kansen te bieden werken wij toe naar een zo divers mogelijk personeelsbestand en een inclusief werkklimaat" 

 

 

 

Acties